Vegetarisk pastagryta

Kände inte riktigt för att stå och laga världens måltid efter en heldag med Ikea och därefter pluggande i ett par timmar. Googlade runt lite och hittade ett recept på en enkel pastagryta som jag själv gjorde till något eget. Galet gott blev det så tänkte dela med mig av det till er! 
 
Du behöver:
2 klyftor vitlök, fint hackad
1 rödlök
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika 
1 purjolök
1 burk majs
Pasta
Vitt matvin
Matgrädde
Salt
Peppar
Grönsaksbuljong
Färsk basilika
Fetaost
 
Gör såhär:
Koka upp pastan med salt och grönsaksbuljong (mängden av salt och buljong är utefter smak). Häll av pastavattnet men spara en del av det så sätt en mugg/glas under silen. 
Skär upp alla grönsakerna och fräs allt i en stekpanna med lite olivolja. När du fräst allt tillsätt en skvätt vin (ca 1/2 dl) och en skvätt av pastvattnet (ca 1/2 dl). Peppra, salta och låt allt sedan koka upp så vätskan reducerats till hälften. Tillsätt matgrädde och låt allt koka upp igen. 
Häll över allt i din gryta med pasta och sätt den på spisen. Häll alternativt över lite mer matgrädde om det behövs, tillsätt basilika och låt det sedan stå på plattan tills det börjat puttra igen. 
Servera med lite smulad fetaost och lite mer basilika! 
0 kommentarer