Köttbullar med hemmagjord brunsås

Köttbullar med hemmagjord brunsås - Bandspaghetti - Sallad med bönor
Avslutar den här dagen med magen fylld med god mat. Var så himla gott att jag var tvungen att äta lite till fastän magen sa nej. Så värt det!
Nu ska jag vila min stackars mage med att kika på serier ända tills jag somnar. Har hållt igång hela dagen så ska bara ta det lugnt ikväll och förhoppningsvis sova länge imorgon.
För övrigt blev såsen sjuuuukt mycket godare med havregrädde istället för vanlig matlagningsgrädde. Ska aldrig köpa vanlig matgrädde igen haha! Ett tips till alla som ska göra egen sås alltså.
För er som inte kan göra sås så är det superlätt! Fyra superenkla steg;
1. Stek upp kötbullarna/köttet/eller vad du nu vill att brunsåsen ska vara till.
2. Häll på matlagningsgrädde och mjölk tills du har så mycket sås du vill ha.
3. Låt det koka upp på medelhög värme. Blir såsen lite för lös tillsätter du bara mer grädde.
4. Tillsätt soja och kryddor tills såsen har fått både den smak och färg som du vill ha. Var försiktig med sojan då det lätt blir väldigt salt! Vill du ha färgen mer mörk tillsätt smaklös soja som oftast står där all annan soja står.
Färdigt!