Gårdagens wok

Igår gjorde vi en sjukt god, vegetarisk wok med risnudlar, grönsaker och en asnajs woksås till. Åt tills vi båda storknade haha! Tänkte återigen dela med mig av det här goda receptet till er så ni får testa det där hemma med. Det går himla fort och man kan välja vilka tillbehör man vill! Vi valde att ha laxnuggets (som inte blev fina på bild så de fick inte vara med) och soya att doppa det i. Mums! 
 
Du behöver för 4 portioner:
4 portioner risnudlar - eller äggnudlar, ta vad du känner för
Paprika i olika färger - vi hade  1/2 gul och 1/2 röd
Morötter
Pak Choi
Purjolök
 
Till woksåsen:
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk riven ingefära
1 tsk sriracha eller sambal oelek 
2 msk soya
1 msk vatten
1 msk limesaft
1 msk fisksås
1 tsk honung
1 tsk sesamfrön
 
Gör woksåsen genom att blanda ihop alla ingredienserna i en skål och ställ sedan åt sidan. Snabbt och enkelt! 
För att göra själva woken koka nudlarna enligt anvisning, skala och skär morötterna till smala, tunna strimlor. Skölj paprikan, purjolöken och pak choi och skär även de i strimlor. Hetta upp en panna med olivolja och börja sedan woka (fräs) morötterna och paprikan då de tar längst tid. När de fräst i ca 2-3 minuter ha i purjolöken och pak choi och fräs i ytterligare några minuter eller tills det gröna börjat mjukna. Ha i nudlarna och woksåsen och låt det sedan värmas i någon minut. 
Servera med valfria tillbehör!
0 kommentarer